22.06.2007 г., 18:34 ч.

Молитва за Дума 

  Поезия
1136 0 21
По гърба ти ловуват орли.
Няма място за миши мълчания.
Маршируват патрулно стрели
рециклирано трънно венчание.

По гръбнака ти бъбнат Голготи,
кръстоносни от тягост и грим.
Жив живот в жертвокладно животно,
взриворОден до атом. Незрим.

По гърба ти отекват съдби.
Пълнолунни. Полу-невидяни.
Тъмностранно укриваш вини.
(Всяка Стигма започва от рана.)

По гърба ти пълзят нестинарки,
прегорели в сахарени дюни...
По гърба ти, пустинна и жарка,
впесъчавам молитва за Дума.

© Елица Мавродинова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??