9.10.2018 г., 20:47 ч.

Момчето и китарата 

  Поезия » Свободен стих
702 1 1

Срещнах днес момче самотно,

Багажът му - китара и усмивка...

Асфалта бе постеля, небето пък завивка

и видимо се чувстваше страхотно!

 

Пред него - шапка извехтяла,

монети вътре, тук-таме банкнота,

а как звучеше само всяка нота,

от китарата несгодите видяла.

 

И пееше момчето тъй вълшебно,

та чак и птиците замлъкваха...

Не спираше докато мръкнеше

и сякаш само туй му бе потребно.

 

Спираха се хора покрай звуците 

изваяни от купища надежди

на момчето с мръсните одежди,

седнало до блока под улуците...

 

Срещнах днес момче самотно, 

но то ли е самотно или ние, 

дето добрината в себе си я крием...

Виж клетника, че чувства се страхотно! 

© Станислав Недялков Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??