14.12.2023 г., 18:30 ч.

„Моменти” 

  Поезия » Свободен стих
113 1 2

Моментите, които спират дъха ми:

-усмивките на баба и дядо

-мама, когато ме види за първи път от дълго време

-„малките" ми братовчеди,

превърнали се в големи мъже и жени

-семейството ми и „малките големи” неща,

с които показват колко ме обичат

-израженията на приятелите ми, когато ги зарадвам

-музиката, която ме връща в миналото

-парфюма, след който се обръщам,

този който ме връща при някого, някъде

-думите „пази се"

-думите „обичам те”

-думите „до следващия път”

-мястото, което наричам „дом”

Дом е душата ми, в която пазя всеки един миг. 

Всеки един спомен, усмивка, парфюм.

Всяка чута дума, глас, музика.

Нося „дома” си с мен.

Навсякъде.

© Zdravka Grueva Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • Благодаря ! 🙂
  • "Домът е там където си щастлив"
    И като Бог навсякъде е с теб.
    Дали е място или пък човек,
    но ти помага да се чувстваш жив.

    Харесах! Съпреживях. И поразсъждавах Поздравления!
Предложения
: ??:??