9.04.2007 г., 13:13 ч.

Морена 

  Поезия
913 0 3

 

Морена


Лоша съм-не отвратителна.

Ти предизвика Морена.

Тя не прощава -

не е стеснителна.

Тя не обича -

тя отмъщава!


Ти си побъркан -

защо ти трябваше?

Да те обичам

не ти ли стигаше?

Извика нея-лошата,

която само мрази.

Извика я,

а тя ще те погази!


Поглеждам в огледалото -

а тя е там и чака.

Усмивката й - проклетата-

разпозна ти знака.

Тя е студена,

но в нея огън е.

Тя е каменна,

но в нея буря е!

Ще те сломи -

ще те направи на пихтия!

Ще те стъпче -

ще ти направи зла магия!


Няма да я изгониш лесно -

тя остава за тебе вечно.

Ти предизвика Морена -

тя всичко може.

Никога не е уморена...

Да те спасява дядо Боже!


А аз какво ли да ти кажа -

аз съм добрата,

но от мен няма спомен.

И няма да те лъжа -

аз съм и злата,

но моят спомен е отровен!


Кремена Кънчева Кънчева, 18 год.

18.05.2006година

© Д-р Кремена Кънчева Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • ГОЛЯМ СМИСЪЛ , И МНОГО ИСТИНСКО - БРАВО!
  • Благодаря за поздравленията.Ами не съм зла.Просто в момента,който съм го писала съм се чувствала така.Иначе много се радвам,че има хора,на които им харесват стиховете ми
  • Много,много силно!
    Но ти не можеш да си зла,щом толкова силно обичаш!
    Поздравления!
Предложения
: ??:??