Морена
Лоша съм-не отвратителна.
Ти предизвика Морена.
Тя не прощава -
не е стеснителна.
Тя не обича -
тя отмъщава!
Ти си побъркан -
защо ти трябваше?
Да те обичам
не ти ли стигаше?
Извика нея-лошата,
която само мрази.
Извика я,
а тя ще те погази!
Поглеждам в огледалото -
а тя е там и чака.
Усмивката й - проклетата-
разпозна ти знака.
Тя е студена,
но в нея огън е.
Тя е каменна,
но в нея буря е!
Ще те сломи -
ще те направи на пихтия!
Ще те стъпче -
ще ти направи зла магия!
Няма да я изгониш лесно -
тя остава за тебе вечно.
Ти предизвика Морена -
тя всичко може.
Никога не е уморена...
Да те спасява дядо Боже!
А аз какво ли да ти кажа -
аз съм добрата,
но от мен няма спомен.
И няма да те лъжа -
аз съм и злата,
но моят спомен е отровен!
Кремена Кънчева Кънчева, 18 год.
18.05.2006година
© Д-р Кремена Кънчева Все права защищены