7.06.2020 г., 23:55 ч.

Морето знае 

  Поезия
1149 2 8

Навярно морето знае

не само за потънали кораби.
С него всеки човек у дома е,
защото душите там са разголени.
Навярно от болките то се бунтува
и сълзите си в пяна превръща.
Кой знае за колко любови тъгува
и вълните му колко хора прегръщат?!
Навярно в спокойствия се приютява,
когато притихва нощем под звездите.
Тогава толкова тайнствено става,
че сякаш магьосник в него скрит е.
Навярно морето знае за много съдби,
ала безмълвно пред всеки остава.
С него всичко може да се сподели
и тайните да потънат в забрава.

 

© Галина Кръстева Всички права запазени

Произведението е участник в конкурса:

Обич в морскосиньо »

17 място

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??