22.03.2021 г., 7:31 ч.

Морска Душа 

  Поезия » Любовна
847 0 2

Мойта Душа е море плахо и тихо,

в забрава отхвърлено - без брегове,

за всекиго то е бурно и лихо - 

навсякъде среща се то с врагове...

 

Ничие корабче в него не плува,

ничия чайка не дири храна,

за никого то нищо не струва,

навсякъде чувства се в чужда страна...

 

И моли се то със сълзи в очите,

моли се то за ласка, за топлота,

и да почувства към края на дните,

че някога срещнало е то Любовта.

© Васил Иванов Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??