13.03.2011 г., 17:46 ч.

Морски джаз 

  Поезия » Пейзажна
825 0 12

Слънцето опъна тънки струни
и грифа си пролетно настрои,
с морето къдрокосо  се целуна,
преди да изиграе светлата си роля.

Вятърът за миг  прочисти саксофона
със перце от гларус изненадан,
сирени корабни запяха монотонно,
а плажът пясъчния си костюм приглади.

Вълната плюшени акорди плисна по брега,
фарът зачервен подхвана своя ритъм,
някъде дълбоко сребърен пасаж замря...
Тихо! Пролетният морски джаз политна.

© Даниела Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??