8.12.2011 г., 13:58 ч.

Мост 

  Поезия » Философска
636 0 5


Бряг срещу бряг. Нямам мостове,
само река помежду им.
Нямам табели, ни помен от знак
със ярко изписани думи.

Влак подир влак, без коловози.
Семафор - сляп и безличен.
Нямам приятел, нямам и враг,
който да мразя и дори да обичам.

Ни дявол, ни Бог. Само прозорец,
от който при нужда да скачам.
А долу да чака Онази Любов
и на нейното рамо да плача.

Път като път - прав и утъпкан.
Нямам свят за конете крилати.
Бряг срещу бряг край реката лежат
и очакват мост да им пратя.


© Юлия Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??