25.06.2017 г., 14:30 ч.

Мотив 

  Поезия » Философска
644 0 1

Захвърлих приказка за Ангел 

Без криле

Попаднал в капана на египетска 

Отрова

Отлюспих и последните крале

Продали себе си, 

А Нея – захвърлили Я в рова

 

 

И бялото, донесено от Изток,

Заби смъртовен звън 

В равнината

Че бил е влюбен някога Един, 

А после – 

Изродил лъжата.

Змията се усмихнала лукаво,

Заплела мрежичка с жила...

Посипала отрова 

И с махало

Покварила  детска ангелска душа.

 

 

 

Останал да кънти въпросът,

Изтеглен във вода из кръст: 

Защо продаде себе си, Човеко? 

Сега богат ли си с Лъст?

© ДМ Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • Останал да кънти въпросът ,
    Изтеглен във вода от кръст :
    Защо продаде себе си, Човеко?
    Сега богат ли си с Лъст?

    ... Из - родителен падеж ; от - родителен падеж ; и - съюз; с - родителен падеж
Предложения
: ??:??