24.05.2019 г., 16:19 ч.  

Моята омраза 

  Поезия
291 0 3

Мразя се! Не мога да спра да се мразя.

Искам дъхът ми да спре

и в друг свят да ме отведе.

Сърцето  ми да засече

и най-после тишина да ми даде.

Тялото ми да се прекърши,

че от това бреме и товар,

издиша и се мъчи,

горкото то - няма да му се получи.

Мразя го!

Чувставото за самота и незначителност,

когато си сам срещу света...

Мразя,когато загубата на фокус 

                      не ми се прощава,

когато от начертания ми път се отклоня,

                      изпадна в летаргия

и от скорошна пробуда няма и следа.

Нямам желание да се изправя на крака,

да погледна в очите света,

да посрещна деня.

Мразя я!

Болката от непризнание.

Омаловажението на тоновете труд.

,, Не е достатъчно ''- като кажат те,

искам да им скоча,да ги поваля,

така да се ударят,че най - после да се осъзнаят.

Пред тях стои човешко същество,

малко създание,строящо си криле,

                           за да полети,

а те саботират всичките му опити.

Е,познайте какво!

Останаха ми само три нещастни,сиви перца,

които ще пазя в моята душа

и няма да пусна никога.

Обичта ми към тях е достатъчна да ме избави от прахта

и да спаси света.

© Не знам Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • като се мразиш, започни промяна в посока на харесване!
    майка ти и баща ти четат ли те?
  • iren5 (Ирен) Знам ,че с омразата се самосаботираме и самоунищожаваме,но не мисля че докато писах стихотворението се концентрирах върху самата омразата,колкото върху нуждата да си го излея и да си го изкарам от системата.Иначе благодаря за забележката,огледах произведението и го редактирах.
  • Омразата е чувство, което те разяжда от вътре и те разболява. Особено пък да мразиш себе си... Човек, който се мрази, самият той не се оценява. А ако той не се цени, няма как и другите да го ценят.Никой не може да саботира никого, повече от колкото той самият се саботира. (Огледай и за правописни грешки)
Предложения
: ??:??