Моята земна, неземна любов
не прилича на другите
тя е кладенец нощен,
влага, порив и зов ,
ароматен извор
извиращ от недрата ми,
дивите..
Тя е нежно дихание
пламък изгарящ,
тих ветрец и въздишка,
тя е скрито съкровище,
необятно поле,
морски бриз …
Нощен прилив от лава,
и тръпнещо дишане…
на незнайно чудовище,
скрито в дебрите
на тайното ми желание
за още и още, и още…
Моята неземна, земна любов
толкова истинска
толкова предана,
безпощадно раздаваща себе си
скрита в мен, скрита в теб,
земна, неземна
като душите ни...
Виж брега и стаената прелест
на деня недогарящ
приеми ме,
тиха есенна горест ти нося
ласка на лист от маслината стара
приведена мъдро в края на двора ти!
Приласкай ме, Море,
дивна песен след мене остава
безпощадно раздираща бездна,
от която буен, слънчев поток от искри
през смълчания свят преминава…
© Анна Димитрова Всички права запазени