20 окт. 2011 г., 16:37

Моята земна, неземна любов 

  Поэзия
869 0 3

Моята земна, неземна любов 
не прилича на другите 
тя е кладенец нощен, 
влага, порив и зов , 
ароматен извор 
извиращ от недрата ми, 
дивите.. 

Тя е нежно дихание 
пламък изгарящ, 
тих ветрец и въздишка, 
тя е скрито съкровище, 
необятно поле, 
морски бриз … 
Нощен прилив от лава, 
и тръпнещо дишане… 
на незнайно чудовище, 
скрито в дебрите 
на тайното ми желание 
за още и още, и още…

Моята неземна, земна любов 
толкова истинска 
толкова предана, 
безпощадно раздаваща себе си 
скрита в мен, скрита в теб, 
земна, неземна 
като душите ни... 

Виж брега и стаената прелест 
на деня недогарящ 
приеми ме, 
тиха есенна горест ти нося 
ласка на лист от маслината стара 
приведена мъдро в края на двора ти! 

Приласкай ме, Море, 
дивна песен след мене остава 
безпощадно раздираща бездна, 
от която буен, слънчев поток от искри 
през смълчания свят преминава… 

© Анна Димитрова Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
  • Да достигнеш звездите! Да можеш да се докоснеш до тях! Да можеш, да вземеш една и да я подариш на човека, когото обичаш и той в замяна да ти подари нейното сияние! Това е любовта!
  • Харесах!
  • За любов към морето ли говорим или за любовта изобщо?
Предложения
: ??:??