Мравчицата мърда със мустачета –
търси си стотинки и петачета.
След това от някой автомат
с тях ще купи вафла, шоколад,
мед на прах и всякакви подправки,
да почерпи всички други мравки.
Щото тази мравка, според мен,
днеска има рожден …?
© Ангел Чортов Всички права запазени