8.01.2012 г., 15:14 ч.

Мравка 

  Поезия
448 0 2

МРАВКА

 

В полето аз видях мравчица малка

как мъкне сламчица - за нея цяла греда.

Щях да я смачкам, таз точица жалка,

сред тази висока и избуяла трева.

 

Вместо това във земята вкопах се.

Тази сила в телце-трошичка ме порази.

Когато във къщи аз озовах се,

спомняйки си, влага очите ми просълзи.

 

Не е ли тя добър пример за мене,

достоен, мъдър съвет и поука добра?

Кога тежко е житейското бреме,

да не проклинам своята горчива съдба?

 

Да намеря у мен сили незнайни

и товара си тежък леко да понеса.

С ведър поглед към простори сияйни

да вярвам, че с успех и аз ще допринеса:

 

"На своите близки - помощ безценна.

На хората около мене - добро.

Със силата на духа си безмерна,

понесла без ропот и свойто тегло."

 

Накрая аз да достигна целта си,

оставила кротко  заветни товар.

Склонила на мъжко рамо глава си,

да бъда щастлива до своя другар.

© Анка Келешева Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • Благодаря ти, Даниела, за разбирането и за това, че ти е харесало.Ще се радвам, ако пак ме посетиш.
  • Много ми хареса!Възхищавам се на ентусиазма и желанието ви за живот!
Предложения
: ??:??