9.07.2007 г., 9:50 ч.

Мрежата (Гурбет) 

  Поезия
655 0 7

Мрежата

Вазата се счупи. С трясък.
Пръсна се на хиляди страни.
Сбирах и подреждах - Писък! -
с пръсти, обгорени от вини.

Пак изглежда като нова.
Цяла и блестяща, но уви!
Тънки нишки се катерят -
Мрежата! - от счупено следи.

Отдалеч е също като нова...

13 февруари 2003, Ломбо Есте

© Симеон Дончев Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??