14.08.2021 г., 10:02 ч.

Музи 

  Поезия » Любовна
350 0 2

Коя ли съм за тебе - Десислава,
или обикновената Биляна?
Едната носи българската слава,
а другата платното неизпрано
във изворите топли бели -
те, музите красиви за артиста.
Дали са спели в чуждите постели,
или запазили са чувство чисто?
И двете за България са чудни -
жените с историческа проява.
В Биляна Самуила бил е влюбен,
а другата зографът е изваял,
така че да прескочат вековете
и бъдещето светло да омайват. 
Все още са увлечени мъжете
по женската им дивна тайна.

 

Така че не пропускай да ме имаш -
Биляна или свята Десислава.
С каквото да ме срещнеш име, 
над мене тегне само незабрава.

© Елия Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • Щураче, радвам се, че те намирам тук!
  • "Самуил" ми е от любимите. И като роман, и като български цар.
    А стихото ти ми напомни за едно друго стихо "Манастирска икона", но не си спомням автора
Предложения
: ??:??