3.07.2024 г., 10:11 ч.

Музиката е магия 

  Поезия » За деца
1063 7 47

Магьосница да съм мечтаех,
но пръчица вълшебна нямах.
С пиано детско си играех
и магьосница по-късно станах.

Заведоха ме на концерт тогава
и за пръв път зърнах диригентска палка.
Видях магия да изгрява,
а бях все още твърде малка.

В тоз миг разбрах, че музикант ще стана
и магьосница ще съм добра.
Музиката ме плени отрано.
Тя бе моята съдба.

Да пиша музика мечтаех,
на вълшебен нотен лист.
Много силно аз желаех
да съм звезден пианист.

Магия с пръстите създавах
по вълшебните клавиши.
На творчеството се отдадох.
Започнах музика да пиша.

Тогава бързо осъзнах,
че магьосница съм вече.
Вселена в себе си побрах.
Музиката ме отвлече.

Мечтаех си да променя света
и с вълшебна мантия да се сдобия.
Аз сбъднах моята мечта,
защото музиката е магия.

                      ©️ Дарина Дикова, 01.07.2024 г.

© Дарина Дикова Всички права запазени

Произведението е участник в конкурса:

Ако в петък се събудя - Хари Потър сутринта… »

1 място

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??