5.08.2007 г., 21:01 ч.

Мъчното (Призма 43) 

  Поезия
474 0 2


Мъчното

Мъчно ми е.
Отвсякъде боли...
(Не са безмилостни стрели.)
Промъква се нечакано и вяло.
ЗаклЕща ми сърце осиротяло.

То, Мъчното, понякога е... бяло
и кротко шета. Не гори.
Макар невероятно да звучи -
физически боли!
*
Да.
Мъчното (със нас) едно е цяло.

10 Март 2004,Ломбо Есте

© Симеон Дончев Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??