27.12.2009 г., 0:14 ч.

Мъж - Жена 

  Поезия » Друга
612 0 2

Уморих се

да се преструвам, че мога всичко сама -

не мога, например, да си направя крила.

 

Уморих се

да лъжа, че кучка съм брутална в живота -

но кажи ми, любими, кое друго животно ще е до теб - без посока.

 

Уморих се

да бъда мила, грижовна, добра -

не забравяй, че и у мене дреме лукавата змия.

 

Уморих се

да следвам скучния днешен морал -

ще мина през теб, както през другите - без капчица жал.

 

Уморих се

да поддържам образа на умна глава -

представи се, че искам луда, екстремна съдба.

 

Уморих се

да бъда вечната тайна душа -

забрави ме, създай си нова велика мечта.

 

Аз съм една многолика, дръзка мадона;

не запалвай кандило пред моята странна икона

и прости, че все още мога да правя всичко сама -

пò мъж съм от тебе. Аз съм просто Жена!

© Даниела Атанасова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??