Мъжете ловят риба
Мъжете ловят риба,
любят жени,
управляват машини -
от морското дъно
до небесните синини –
мъжете могат много да имат:
любими, коли,
пари и мечти -
отвързани котви
и димящи лули -
могат да бъдат раними
без нож, от очи, да бъдат порязани
с безразличие диво -
със сухи думи да рухват,
обгорени и сиви -
ала в лунно време, в час безподобен,
до бедрата делфинни на една земна жена
ще се спрат катадневно кораби - галеони,
безпаметно предани, с гола до бяло душа.
© Златина Георгиева Всички права запазени