Мъжка Дума
Внимавай какво обещаваш, дете,
мисли, за да можеш да го изпълниш, момче.
Това е важно за един мъж – за мене.
Говоря на синовете мои,
да бъдат честни и на думата си да държат,
глава да не прекланят, да не се унижават.
Да обичат и уважават жените,
но честта си мъжка да отстояват.
Да помагат на приятели добри,
така никога не ще останат те сами.
А той, Животът, ще ги очука оттук-оттам,
да ги подготви за него, с това бащата е голям.
Ще имат радости и болки на този свят,
но със съветите на Татко от неговия опит богат!
Така мислим най-доброто за нашите деца.
Дали ще се разпилеят някъде по света?
Да си спомнят и мислят за тате и майка!
И да не забравят България!Тя е ЕДНА!
© Валентин Миленов Всички права запазени