16.06.2024 г., 11:33 ч.

Мъжко А capella пеене 

  Поезия
118 2 1

МЪЖКО А CAPELLA ПЕЕНЕ

 

Сега съм шепот на трева

върху плешивите баири –

и глухоняма синева

хрипти ми в гърлото – и свири.

 

Нехайник – изпилил до вик! –

душа в несвестните простори,

прехапало горчив език,

в мен миналото ви говори.

 

Стърча – по-сам от спънат кон –

в полята с мак и дива ружа.

Ако запея, ще е стон.

Заслушам ли се – ще е ужас.

 

И аз не знам – с чии гърла? –

съм пял несвестните си химни.

Нима зад розовите очила

небетата ще грейнат – зимни?

 

С каква надеждица летим? –

щом в нас и седмата душица

ведно с Вълшебния килим

се вдигна – и се срути! – птица.

 

Макар взривено, пей, сърце!

Трън беше всяка твоя буква.

Във теб Вселенското яйце

мълчанията си пропуква.

© Валери Станков Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??