4.05.2012 г., 12:14 ч.

Мъжът, от който имам нужда 

  Поезия » Любовна
923 1 3

С това не може да се свикне -
да попадам на мъже, които
събуждат майчините ми инстинкти
и не оставят нищо скрито.
Не са виновни, вероятно...
Ала на силната жена
ù трябва силен мъж, ù трябва някой,
пред който слаба да се чувства тя.
Да бъде луда, ала много нежна,
да го подкрепя в трудните недели,
да бъде негова надежда,
а той за нея да трепери.
Да я прегръща много силно,
а тя да се усеща крехка.
Преди заспиване да пият вино,
а сутринта да си сплетат ръцете.
Това ù трябва на жената,
ала на силната, непримиримата,
на тази твърдата, която
отвътре всъщност е така ранима..
И щом стоиш ми пред вратата,
ще кажа малко думи, запомни ги -
ако поискаш аз да съм жената -
не събуждай майчините ми инстинкти!

© Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??