19.04.2013 г., 8:06 ч.

Мълчаливата 

  Поезия » Любовна
544 0 3

 

     Работех в театъра.

                                        Като сега.

     Знаеш ли какво е миманс?

     Това са тези, второстепенните,

                       които оформят фона

     и са масовката зад артистите!

     Ти си главната актриса,

                         аз съм от миманса.

     Не премълчавай репликите -

                         няма пауза -

     моето е сърдечна кауза,

                 хайде, ускори каданса! 

     Да изиграем с теб

                    поезията на романса

     или драматизма във

                                           вертеп.

     Трябва да ти чувам репликите,

                      за да мога да играя,

     иначе рискуваме от сцената

          бързо да догледат края

                                       на пиесата! 

   

    Работя в театър

                            и съм осветител,

    насочвам прожектора в теб -

                               мълчаливата!

    Хайде, давай!

            До края на репетицията!

     Че после започват

                                     сезоните...

 

© Валентин Василев Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??