27.05.2007 г., 18:50 ч.

Мълчание 

  Поезия
531 0 8
По двеста начина умееш да мълчиш.
И всичките са до жестокост пагубни.
И сто пъти по двеста ме болиш.
И е пусто. И умиращо. И тягостно.  

По още толкова умееш да говориш -
с думи, с длани, с ветрове, със ласки.
Дори с въздишка, от страстта ти, морна.
Дори и с поглед - влюбен или сластен.  

Мълчанието ти стяга ме във клещи.
А думите отключват всички рамки.
Минавам вярваща през всичките ти пещи,
и чакам думата - като удавник - сламка.  

© Вяра Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??