22.12.2012 г., 19:57 ч.

На четири очи с Дядо Коледа 

  Поезия » Друга
594 0 0

Дядо Коледа, аз бях много послушна,
чаках те, не искам подарък скъп и нов,
искам само да те гушна,
да ми подариш усмивка и любов.
На всички да подариш здраве и късмет,
да бъдем заедно през новата година...
да се обичаме хиляди години занапред.
Благодаря, че пак през къщата ни малка мина...
че отново всичко със светлина ти озари,
че върна в мен детската надежда
и моля те, не се сърди, 
че през очите пораснали детето поглежда... 
Имам още много, много да уча,
да правя хиляди грешки и пак да бъда послушна,
но така голям се расте и така ще сполуча... 
И макар пораснала малко, аз искам да те гушна... 
За малко да се почувствам пак дете,
да забравя всичко лошо и грозно
и само на години детето да расте,
а в душата и очите всичко да остане мистериозно... 

© Лили Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??