Под прозореца на вечния ти дом
със сигурност цъфти мушкато,
в градината растат най-хубавите гъби,
река тече, но май не е достатъчно,
защото нас ни няма!
И затова ли честичко те виждам
сред нас забързана и устремена,
дори те чувам – с твоя крехък смях,
усещам те – златиста, слънчева
И пак сме заедно!
Под прозореца на вечния ти дом
дори през зимата цъфти мушкато.
Не го затваряй, не загасяй лампата,
за да те виждаме понякога,
когато много ни боли...
© Рада Димова Всички права запазени