17.05.2013 г., 20:26 ч.

На един егоист 

  Поезия » Любовна
641 1 7

Обичай се, скъпи, обичай се !

Да, себе си... щом мен не можеш.

От образа си привличай се,

гали се по смуглата кожа.

 

Целувай се сам. И задъхано

прегръщай се до изнемога.

В тревите  зелени  и дъхави

търкаляй си свойта тревога.

 

Със себе си, скъпи, се срещай!

Внимавай, недей закъснява!

Прави си вечери на свещи.

На себе си изневерявай.

 

Пиши си писма и със себе си

до късно среднощ разговаряй.

Решавай си казуси, ребуси,

но бивши врати не отваряй.

 

Не ми звъни настоятелно.

Аз вече съм чуждо момиче...

Какво да ти кажа, приятелю ?

Ти сам си избра... е, обичай се !

© Нина Чилиянска Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??