11.06.2017 г., 19:35 ч.

На фейсбук 

  Поезия » Хумористична
779 3 7

 

 Не зная този, който те измисли,
дали да хуля, или благославям,
че вместо мъдра книга да разлиствам,
отново трепя време, оглупявам.
Прегарят често, лумват на котлона

 кафето и любимата юфка.
Не ям, не пия, все съм си на клона
с поразницата мишчица в ръка.
Заканвам се, заклевам се... И спирам!
Антрактът трае няколко минути.
И готвя, чистя, гладя и сърфирам.
Зелена точка, онлайн, дом за луди...
Уж вяло, безучастно, а участвам.
И не като месия, аутсайдер.
Придрема ли, притиска ме ужасно
с огромна паст андронният колайдер.
Не искам, ала някак си разбирам
кой, как, кога, с кого се е чифтосал.
И тихичко сред мъртвите умирам,
а после из Равело тичам боса.
Присъстват всички – макро, фили, фоби...
След древна удивителна разкопка
връхлитат витамини и микроби,
диета с боб и десет грама водка,
вампири, политици, педофили...
Привикнах вече, никак не се стряскам,
насреща ми цветя и крокодили,
рога, копита, дяволски опашки.
Разбира се, лекувам и душата.
С поезия! Е, все ще се намери.
Голям е кеф, когато на стената
е кацнал стих от чудото Валери.
Понякога и аз с мерак се включвам,
курдисвам си чаровно селфи фото.
И мъдростчица в стихове заключвам,
но спирам тук, налага се, защото
дими навред, във кухнята е страшно.
Ооо, пилето излита – яко дим.
Съпруже мой, овесената каша
със брачни чувства ще си поделим.
 

 

*Чудото Валери – Валери Станков
 

© Алина Стоянова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • Хареса ми. Познати чувства.Хубав хумор. Селфито - някои хора и коли ги газят и от високо се пребиха за да се селфнат на "страхотно" място..
  • Ха-ха Много ми харесва иронията в стиха. Прекрасно оформление, поздрав!
  • Браво, Алинче, много остроумно и вярно. А стихът ти е прелест! Поздрави!
  • Точно! Бравос, Алинка!
  • Ооо, има и къде-къде по-тежки случаи, познавам такива хора. На мен ми е страшно само като си го помисля.
    А ти си описала много точно манията , Алинка, развесели ме!
  • Благодаря ти! Наблюдение, почти няма общо с лирическата, усмивка и опит за измъкване от тъмния поток на мислите.
  • Хаха, един психиатър предлагаше онлайн терапия на интернет зависимост
Предложения
: ??:??