На Галя Павлова
На моята обичана учителка.
Великолепна си. Благодаря...
Когато чух този глас тъй прекрасен,
тъй пълен, доблестен и несломим,
толкова изпълнен с нежност
дълбочина и съдържание
със сладост, вяра, любов и живот...
осъзнах, че не съм чувала никога
по - красива песен, по - сърцата...
Тоновете и като листенца от рози
галят ми душата, а тя им благодари...
Но, за да увековеча твоя глас мила Галя...
тези няколко стиха са твърде малко...
а пък за душата ти дори всички стихове
на света няма да ми стигнат, не няма...
но във сърцето си за теб ще пиша
книга след книга, от онова усещане,
изпълнено с поезия, композиращо
всяка твоя трепереща и оживена ария...
Ще пише сърцето ми за теб, отново
и отново, ден след ден, за да изгрява
слънцето всеки път - с твоя глас от любов...
© Лили Вълчева Всички права запазени