25.12.2019 г., 14:46 ч.

На Коледа 

  Поезия » Друга
441 0 0


Празнични камбани събуждат тишината,
син божествен се роди, ликуват сърцата,
ярка звезда с вълшебство огрява земята,
бяло сбъдване в светлина преражда мрака.
В тази свята нощ, приказно красива,
Исус Христос сълзите ни изтрива,
и щедро благославя земните съдби,
с бяла вяра по бял път все напред да вървим,
с искрена обич и добро живота свой да градим,
съграденото от предците наши да надградим.
Да няма болка, да няма тъжни, горчиви дни,
сбъднато щастие да пее весело в очите ни,
черните облаци под камък бял да приспим,
в дела достойни своите мечти да претворим,
винаги да вярваме,че най-хубавото предстои,
истината в нас всички подли клопки да победи.

© Кръстина Тодорова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??