13.12.2009 г., 23:42 ч.

На Коледа... с любов - участие в Трети Коледен Творчески Фестивал 

  Поезия » Друга
610 0 5

„На Коледа... с любов”

 

Пукот, топлинка и игриви сенки във нощта,

а навън - дете трепереше от студ...

Множество блага, храна – това е коледна софра,

а навън – дете гризеше смачкан лук...

 

И сълзи се стичаха по мъничкото личице -

нима за него днес не беше празник?!

Принц наричаха го – преди майчицата му да умре,

а сега - гледаше през прозорците като натрапник.

 

Гаврошовска картина – каква съдба жестока,

дори и Бог заплака във нощта...

Ръка протегна, помилва главата русокоса

и рече: „На Коледа се случват чудеса!”

 

В следващ миг – вратата се отвори.

Жена с усмивка блага детето приласка.

Прегърна го и вкъщи го покани,

за да го дари с храна, любов и топлота.  

© Марина Стоянова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??