8.11.2009 г., 23:59 ч.

На любимата зима 

  Поезия » Гражданска
450 0 2

Оглеждам се на улица без път.

Загубена в погрешна перспектива.

И чудя се, къде ли пак ще спрат

душите на пристигащата зима.

 

Ще разпознаят, явно, тайните си преспи

от минали разходки точно тук.

И в хор от безсловесни песни

ще дойдат във самотния ми кът.

 

Отново ще огреят нищетата

с лъчи на дивно-снежна буря,

във весел плач ще ми приспят тъгата

и спомена от болка ще разтурят.

 

И ще позная този път, сама пътека,

както във дните на игра е бил за мене,

от детството изчезналата дреха

ще облека за миг и ще забавя времето.

 

 

31.10.2009г.

© Ангелина Кънчева Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??