18.02.2007 г., 22:06 ч.

На любимите мъже 

  Поезия
745 0 10
Съпрузи и мъже любими,
със работа сте все заети
и грижи и проблеми имате,
но винаги за нас мислете.

Огледайте се в огледалото,
за миг във себе си се взрете
и вижте колко остаряло
и уморено е лицето ви.

Поне за малко забравете
децата, службата, колата,
едно цветче ни подарете,
седнете с нас като с приятел.

Кажете ни две думи мили,
с ръка ни плахо погалете -
и в нашите очи е свила
гнездо умората проклета.

И нашите коси са сиви,
и нашите ръце треперят,
но ние сме до вас - щастливи,
че някога сме ви намерили.

И всяка вечер от съня си
крадем за ласките любовни,
а нощите са много къси,
но все се влюбваме отново.

И всеки ден се преоткриваме,
ревниво пазим любовта си
и радваме се мълчаливо
на своето човешко щастие.

© Нели Вангелова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??