1.07.2007 г., 22:10 ч.

На Маги ("Гурбет") 

  Поезия
900 0 5

"... какъв скъперник е човекът -
цени безценното до него,
едва щом му посегне друг."
Д Дамянов

На Маги

Скъперник ли съм аз? - Едва ли.
Но ти самата, ти самата
запълваш празните ми стаи
и ми възвръщаш топлината.

Свободна си да бъдеш моя
и твой да съм, съм аз свободен.
Но не забравяй: Даже Троя
превзета бе от коня грозен.

Скъперник ли съм аз? - Не зная.
Но зная, ако дойде време,
преди началото на края
все някак си ще се съвзема

и ще открия изненадан,
че ти самата, ти самата
ще липсваш в празните ми стаи
и ще я няма топлината...

Скъперник. Без да подозирам.

17 Декември 2002, Ломбо Есте

NB. Дълго след като дойде горното, едно червейче ме ровеше, че косъмът на силната строфа ..."ти самата, ти самата" не е съвсем чист. Рових доста из сбирките в къщи и накрая намерих ключето за бараката - както повечето думи и тези бяха казани от друг, много голям. Бях ги изплагиатствал като пич... Sorry! Ето и оригиналът..."теб самата, теб самата".

© Симеон Дончев Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??