На този светъл ден
преди 42 години
едва проплаквала си, мамо -
в бебешкото меко одеяло.
А днес си станала жена за чудо,
възхита будиш у приятели и непознати
и на зрялата ти женска красота
не пречи и среброто във косата ти.
Оставаш все така младежки свежа -
най-скъпата приятелка в света!
Но знам, че тегнат ли над мен проблеми,
усещам сила в майчината ти ръка!
"Обичам те!" да кажа, ще е малко -
за прекрасна майка нищо е това,
до болка във сърцето си усещам -
подарък скъпоценен си, от орисница добра!!!
П.С. Рожденият ден е предстоящ, но сега ми дойде музата...
© Мартина Кирилова Всички права запазени