4.11.2007 г., 23:32 ч.

На милата ми майчица 

  Поезия » Друга
2589 0 5
 

Скъпа мамо,

От дъното на моята душа желая,

да изкажа с този стих за тебе посветен,

Крепко здраве, щастие и любов да пожелая

за твоя скъпи  53-ти ден рожден!

 

На милата ми майчица

 

 

Когато ти пови ме в пелените снежнобели,

когато ме погали по косите и ми каза лека нощ,

когато ме целуна по челото, сърце ми заговори,

за щастието мое ти дари ме с твоята любов.

 

Когато ме приспиваше със приказки прекрасни,

когато дни и нощи плачеше да бъда жив и здрав,

когато ти орлица майка гордо ме опази,

от злите духове закриляше ме в късен час.

 

Когато ти ми казваше "Недей, това не е така",

когато ме научи аз да следвам истина една,

когато ти ме носеше, а аз неистово ревях,

ти искаше от мен да бъда твоят земен ангел.

 

Когато ти даряваше ми слово и представа,

за живота ти говореше ми, слушах те в захлас,

когато огъня, водата и земя ми ти показа.

Когато ти ме прати в ученическия клас.

 

Когато ме поведе ти по пътя към успеха в този свят,

когато ме научи да се боря аз за свобода желана,

когато ме подкрепяше във трудни мигове, не спрях

да те наричам с име мило своя свята майка.

 

Когато те изправяха на нокти моите неволи,

когато дни и нощи сън не спеше, бях виновен аз,

когато сълзите се стичаха по румените бузи,

когато аз те лъжех, плачеше обидена в нощта.

 

Прости ми, мила мамо, за всичко лошо, сторено от мен,

прости ми всяка моя грешка и нанесена прободна рана,

обичам те, ти знай и винаги ще бъдеш в моята душа,

най-истинската Майка, най-голямото богатство на света.

 

Благодаря ти, мамо, аз за всичко, от което се лишаваше за мен,

Благодаря ти, мамо, аз сърдечно, за твойте грижи денонощни,

Благодаря ти, мамо, за подкрепата, във моя свят пролетно зелен,

Благодаря! Обичам те! Твой син, завинаги с любов помни ме!

 

 

Мартин

05.11.2007

 

 

© Мартин Аргиров Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • Трогателно посвещение!
  • Трогната съм, почувствах го и се радвам на двама ви!
    От една майка, на годините на твоята.
    Целувки и прегръдки за милата мама, а за теб
    ПОЗДРАВЛЕНИЯ!!!
  • "...обичам те, ти знай и винаги ще бъдеш в моята душа,

    най-истинската Майка, най-голямото богатство на света."
    Така е, тя е единствена !

  • Щастлива ще е да прочете!
    Прекрасно посвещение.С обич.
  • Да ти е жива и здрава!!!
Предложения
: ??:??