26.04.2014 г., 9:08 ч.

На небето всяка птица му е нужна... 

  Поезия
500 0 3

Не съм жена, която с лекота
най-тъжната страна ще си обърне.
Осъденият няма глас, а рамена.
От тишината му какво да си откраднеш?
Не съм звезда, която във нощта
небето безпричинно ще загърби.
Тъжният си няма свят, а тишина.
От ехото гласа му как да върнеш?
Не съм сълза, която си избра
най-точния момент да се търкулне.
Не можеш да си тръгнеш без вина.
Дъжда ли искаш да прегърнеш?
Не съм съдба, но мога сам-сама
света ти из основи да обърна.
След любовта оставам по крила.
А на небето всяка птица му е нужна…

© Соня Георгиева Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??