14.03.2010 г., 20:32 ч.

На половина 

  Поезия » Философска
490 0 5

"На половина"

(философска любов

или любовна философия)

 

Никое море не е солено на половина,

макар да искаме понякога това.


Някога истината се разделила в двамина,

мнозина не познават даже и една.


Нима помисил си, че мога да обичам

на парче, като продадена на друг земя.


Мъниста в очите прилежно насъбирам

да я пръсна в смях като сутрешна роса.

 

И всичко туй, което беше пепел,

нека е лекувана земя.


Прахта да бъде вече чиста пръст,

насей и помоли дъжда.

© Боряна Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??