Поредност в годините. Колкото-толкова.
Някакви смешни и прости числа.
Така е прието – броим ги отдавна,
годината Еди коя след Христа.
Нека честити са! Колкото-толкова.
Всичките мирни, успешни, добри!
Здраве да има и нежност гальовна
да стопля сърцата! Късмет! И шеги!
Но все пак простете и моята ерес!
Имам си право на свой календар!
С различна, не толкова явна поредност,
мой съкровен и велик Божи дар!
Не цифри, годините имат си име!
Буквено, лично, с' сърце и душа!
Носят Названия – топли, обични,
белязали месеци, дни с Любовта!
Как се побират, кажете ми, драги,
несметната радост, интимност, мечти
в триста шейсет и петте календарни
безименни, нищо и никакви дни?!
На всеки желая най-светла магия –
да кръсти поименно свой Календар!
С децата и внуците! Накрая с любимия
в сърцето – да сложи най-смислен финал!
Весели празници на всички! Обичайте се - в това е разковничето на щастието!
© Таня Донова Всички права запазени