10.01.2024 г., 11:37 ч.

На път за Сарагоса 

  Поезия » Свободен стих
122 0 0

Светът е малък понякога. Светът е голям.
Особено ако плуваш по Аргандаб
на път за Сарагоса!
През Нос Добра Надежда,
или през долината Йосефетова,
това няма голямо значение,
защото, когато си вдигнал платната
и плуваш по Аргандаб –
всички пътища водят към Сарагоса!
Където, в безпределният хаос
от меридиани и паралели –
Небето калайдисва Хоризонта
докато Слънцето си крие главата
като щраус между Облаците,
без да подозира, че щраусите
са на изчезване…
Светът придобива своите реални
очертания на път за Сарагоса!
Всичко друго зависи от очите,
с които гледаш на света.
И най-вече
от разположението на Звездите –
по пътя към Сарагоса!

© Георги Ревов Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??