25.03.2010 г., 20:18 ч.

На раздяла 

  Поезия
883 0 2

Две очи, в които да потъна,

две ръце, обгръщащи ме цяла,

вятърът, косите рошещ,

тихото: „Обичам...” на раздяла.

И устни, които обещават:

„Ще се видим скоро, пак ще се засмеем.

Ще крещим, ще шепнем от наслада,

ще вървя тъй близо аз до тебе.”

Но не се споглеждаме, изричайки лъжите.

Късно е за истината, мислим заблудени,

тържествуват за последен път очите,

търсещи в движенията късче нежност.

И дано намерят го, дано го съхранят

в  паметта си, вечната и зряла,

ден по ден душите ни да се зоват...

Да не бъде вечна нашата раздяла!

© Последната Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??