4.05.2017 г., 18:08 ч.

На раздяла 

  Поезия » За деца
1066 0 3

             НА РАЗДЯЛА

 

За последен път ще зазвучи

любимият училищен звънец,

от детските изгарящи очи

се стича тъжничък дъждец.

 

Настъпи време за раздяла

с учителката мила и добра,

в класната ни стая, бяла

днес да се сбогува ни събра.

 

С усмивка весела припомня

за всеки скъп учебен час,

в косите бялото ще ѝ напомня,

за грешките направени от нас.

 

От деца във хора ни превърна,

научи ни да пишем и четем,

на лошото с добро отвърна,

изгради сплотен от нас тандем.

 

Но затворихме учебниците вече,

животът ни от утре ще е друг,

пътят ще ни отведе далече,

ала спомените ще ни връщат тук.

 

При жената със сърце голямо,

с усмивките си да я наградим,

да я целунем по ръката само,

да ѝ кажем, че БЛАГОДАРИМ!

© fervor Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • Благодаря,Ви,че се отбихте и споделихте!
  • Прекрасно посвещение на учителя! Поздравления!
  • На учителя с любов. Поздравления!
Предложения
: ??:??