16.04.2016 г., 22:42 ч.  

След теб 

  Поезия
334 0 0

Не, не успях аз днес да те зърна,
а само, единствено, теб да прегърна,
исках да сетя братската сила,
която, аз вярвам, е никога бѝла.
 

Утре отново пред мен ще застанеш,
ръката ми здраво и вярно да хванеш,
във хладната нощ със тебе да пием,
един за друг, братле, нащрек да убием.
 

Не искам един ден да те загубя,
а път нов да хванеш не ще се учудя,
но значение няма какво ни се пише -
срещите наши не ще се избришат...
 

Но знай, че готов съм след теб да се впусна,
всички и всичко без срам да напусна,
сляпо да вярвам на твоите стъпки,
с нас да е пак познатата тръпка.
 

И знай, че постарому всичко ще е,
както отдавна със тебе, братле,
било то радост, тъга или друго,
с тебе аз само искам да бъда!

© Явор Петров Всички права запазени

Това стихотворение посвещавам на най-добрите си приятели, които много обичам и не бих изгубил за нищо на света. То по-скоро е ориентирано към приятели-ученици и студенти.

Миналото лято трябваше да избера между два университета. Макар единият да беше примамлив, записах в този на моите приятели, за да бъдем сега заедно всеки ден (и дори живеем в едно общежитие на съседни етажи и няколко метра един от друг)! Днес обаче не можахме да се срещнем, каквито дни и преди е имало и които дни ме карат да се чувствам тежко. И ето какво успях да съчиня.

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??