28.02.2007 г., 13:24 ч.

На теб... 

  Поезия
872 0 5
 

Тайна

Измислих те от слънчев вятър,
от усмивка и ранена ласка.
Някъде в душата ми потрепна
огънче от първо земно щастие.

Някъде в очите ми заплува
лудо лято в огнена магия.
Срещу мене две очи се смеят...
Не успях ли, обич, да те скрия?



Виж ме

Камъче бяло, светла магия,
пъстра подкова, лунна игра,
пеят в очите ми две самодиви -
как този смях ти до днес не видя?

Алено цвете - смешна тревичка,
капка небесна, път изтънял...
Тичам след тебе, захвърлила всичко.
Да бе се обърнал, да би ме видял...   

© Росица Кирилова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??