11.10.2022 г., 13:20 ч.

На този,който ми носи мир 

  Поезия » Любовна
180 0 0

Ти си причината,че загубих своя ум,
долавям гласът ти във всеки шум.
Присъстваш,по-силно с отсъствието си дори
а когато си близо душата ми изгаря,не гори.
Съзирам те във всяка жива твар,
това е моето проклятие и моят дар.
Докосването ти е топло и опияняващо,
в него има нещо нечестиво,влудяващо.
Очите ти са пълни с чудеса и тайни,
за тях за започнати всички войни.
Погледът ти ми носи смелост и вяра,
че ще победя всеки демон,та дори Звяра.
Само твоите обятия разстапят леда в мен,
ръцете ти са веригите на моя плен.
Пръсти срещнат ли пръсти няма спасение,
и аз с твоите потъвам в безвремие.
Няма ли те на атоми се разпадам,
повече от грешник в Пъкъла страдам.
Затова не се чуди дали обичам те-
повече е ...Дишам те.

© Мария Терзийска Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??