21.11.2013 г., 20:20 ч.

На Васил Левски 

  Поезия
619 0 3

Навява ни времето далечно
спомени, бледнеещи в очите ни,
но... тебе, Дяконе, ще помним вечно -
безстрашни лъве, борил се за дните ни!

Ти днешната ни свобода изстрадал си,
за да живеят в мирен свят децата ни!
Несправедливост гнетна, лудо мразел си,
затуй свещени са за нас делата ти!

Суров и труден бил е, знам, животът ти -
безкористно отдаден за народа твой!
Стоически издържал си на студ и мраз,
без топлина, огнище, без покой!

Апостоле, пред тебе се прекланяме!
Ти - гордост, чест, свят зов за бъдни дни!
Глави, с любов и почит, тихо скланяме
и нека делото ти во веки да кънти!

Евелина Панева

© Евелина Панева Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • Нека вечно почитаме най- великия ни
    съотечественик!Благодаря за удоволствието!
  • Аплодисменти! Нека има повече българи като теб!
  • Харесах патоса и преклонението, пред една светиня, каквато е Левски за нас!Поздравявам те!
Предложения
: ??:??