18.06.2024 г., 8:34 ч.

На всички наши Ангели-жените 

  Поезия » Любовна
127 0 1

На всички наши Ангели /жените/ с поклон и обич

Ангел си със дяволска душа!

Дявол си със ангелско сърце!

След пожара ти си пепелта,

а след буря чистото небе!

Буен вятър си във есента!

Топъл дъжд през лятото си ти!

Във небето блеснала звезда!

Топла като слънчеви лъчи!

В дълга, зимна нощ си като сняг

и покриваш цялата земя!

Тичаща река към своя бряг!

Нежна като пролетна мъгла!

Сън, надежда, приказка, мечта!

Болка, изненада! Морски бриз!

Щастие събрано във сълза!

И роден от любовта каприз!

Но пустиня е без теб светът!

Някъде в безкрайната Вселена

ти се раждаш с болка всеки път!

Все така до днес непроменена!

20.06.2024 г.

 

© Георги Иванов Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • Много е красиво и много точно!
    Поздравявам те!
Предложения
: ??:??