7.04.2008 г., 16:28 ч.

Начален урок по лицемерие 

  Поезия » Друга
566 0 1

За да е правдиво

гледай направо,

нахално вдигнал брадата,

без срам.

Браво!

Не е поредна лъжа

и не е идея банална

на суетата

да си в храма,

издигнат за всеки,

за много,

за двама.

След това, залепи си усмивка,

нежна, невинна и вечна,

важна придобивка,

за да нямаш проблем

с малко по-умните.

Може и с морална извивка

да премахнеш шумните

големи съмнения.

После лъжа!

Но, за това по-малко труд.

Не е проблем

при толкова свои.

Домашното си научи

от вестници,

приятели,

от някои свои полулъжи,

от лъжите на Ти Ви гадатели.

И никаква истина!

Липса на чувства

и на сълзи.

В това е изкуството

да бъдеш Ти -

Един от Другите.

© Явор Костов Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • хареса ми много!самата идея на стха е много добра!
Предложения
: ??:??